Livet ~ Men jag hade ju faktiskt en plan i bakfickan :)

När jag började skriva det här inlägget hade jag inte fått något besked än från min arbetsgivare om framtiden. Det jag visste var att det kommer bli folk över men inte om jag skulle bli en av dem eller inte. Inlägget handlar om hur mina tankegångar har varit sedan då det blev klart att min nuvarande tjänst upphör inom kort. Hade  faktiskt en riktigt bra plan i bakfickan om beskedet skulle blivit något annat än positivt.

scott-webb--27M1tHkUv8-unsplash

Så här skrev jag för mindre än en vecka sedan:

Även om jag inte är rädd för förändringar är det jobbigt att leva i ovisshet. Har mentalt förberett mig för ett nej och är startklar om det blir så. Har tre tydliga spår som jag ser framför mig som egentligen har funnits med mig länge men jag har inte vågat mig på att förverkliga någon av dem fullt ut än. Kanske är det dags nu?

För tio år sedan stod jag i den här situationen. Hade två år tidigare lämnat ett jobb som jag haft i åtta år för ett nytt spännande där jag skulle få arbeta internationellt. När jag fick mitt besked om uppsägning från det efter lite drygt 18 månader arbetsbefriades jag direkt i nästan tre månader med start i oktober.

Fram till dess att anställningen officiellt upphörde hade jag världens bästa tillvaro tillsammans med Lilla Fleur som var bara 3 år då. Det var på vintern, massa snö och fint väder. Vi var ute om dagarna och bara hade det helt underbart. Under tiden jag gick hemma bestämde mig då för att starta eget som konsult inom mitt område där jag har specialistkunskap och ett stort kontaktnät.

Skrev in mig på arbetsförmedlingen och startade igång mitt år hos Trygghetsrådet den 1 december. Gick alla kurser jag fick gå på och gick via dem fick jag gå en starta eget utbildning. Sen gjorde jag som Isabella Löwengrip – jag livade mig själv som egenföretagare istället för arbetslös när jag mötte människor.

Gick på allt jag kunde gå på i princip där jag mötte andra företagare som jag såg kunde hjälpa min lilla firma igång och lärde känna hela stadens näringsliv den våren. Under tiden formade jag mitt erbjudande, byggde en grafisk profil, skapade en hemsida och startade en blogg (!). Min affärsplan godkändes på våren och jag bestämde mig för att efter semestern, då är det dags att starta igång starta eget bidraget. Jag var på gång och jag såg framför mig hur jag skulle ta för mig av marknaden och lyckas med min uppgift men så blev det inte…

Min dåvarande man studerade och vi kom fram till att pengarna jag fick under de 6 månaderna som starta eget bidraget räckte precis för att dra runt familjen ekonomiskt ihop med hans studiebidrag. För nöds skull sökte jag ett vanligt jobb och jag fick det. Ett riktigt drömjobb som var helt rätt att där och då tacka ja till. Drömmen lades på is och kanske är det dags att tina upp den nu? Tio år senare är jag ju faktiskt ännu mer specialist, har ännu bredare erfarenhet och ett mycket större kontaktnät än då.

Så, ja; varför inte ”liva” egenföretagare under det år som jag på förhand vet att jag kommer få omställningsstöd av min arbetsgivare vid eventuell uppsägning? Tror det skulle vara fullt möjligt faktiskt. Konsulta inom mitt specialistområde, plugga klart till inredningskonsulent och bygga på fotografkompetensen. Så ser 2020 ut om det inte blir något erbjudande från min arbetsgivare.

Får jag erbjudande om en tjänst kommer jag självklart tacka ja men nu när jag tänkt på det egna företagandet kommer jag faktiskt också försöka göra det verkligt på ett eller annat sätt framöver så att om jag hamnar i samma sits igen så är jag startklar på riktigt. 

Drömmen lever kvar

Yes, det fanns en plan i bakfickan! Det hade blivit bra  ändå. Men eftersom jag just nu är i en period i livet där jag värdesätter trygghet och inte vill gambla för mycket är jag glad över att det blev som det blev. Drömmen om egenföretagande lever kvar inom mig och en dag ska jag se till att göra den verklig.

Just nu dock ska jag fira att min fasta anställning här fortsätter och att det kommer in en riiiiiiktigt bra lön varje månad den 25:e. Brukar fira mina framgångar med att göra ett fint inköp till mig själv. Ska fundera ikväll på vad det kan vara den här gången? En ny bil kanske då det blir 1 timmas pendling varje dag efter nyår 🙂

Kram Fru Didriksson ♡

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bloggen bor hos WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: