Oxens årshoroskop 2018

Den korta versionen: Ett stort kärleksår och goda möjligheter till framåtrörelse i karriären.

karina-vorozheeva-87-nXt9dpeU-unsplash

Kärlek

Du befinner dig i ett riktigt kärleksår. Äktenskap och seriösa relationer är ett av de ämnen som mest kommer att prägla ditt 2018.

Romantik är mycket möjlig i år. Singlar kan möta den rätte och relationer som är som äktenskap kan inleda eller fördjupas.

Sex och närhet är viktigare än någonsin för Oxen. Jupiter och Pluto, som styr över kärlek och sex i ditt horoskop, får dig att söka efter någon där den sexuella kemin är stark.

En kärlekspartner kan också vilja ha mer kroppslig närhet av dig.

Jupiter i det sjunde huset/kärlekshuset, antyder attraktion eller relationer med utlänningar, utlandet, personer med livsomständigheter helt annorlunda än dina egna, författare, präster, coacher, mentorer, advokater och universitetslärare.

Jupiter förknippas med de lärde. Personer som besitter mycket kunskaper och som älskar att resa personifierar Jupiter.

Uranus, planeten som är känd för att dela ut frihetsbehov och överraskningar, kommer flytta in i ditt eget tecken i maj 2018. Detta kommer påverka ditt kärleksliv, och ditt liv generellt, för det kan ge dig en stor känsla av rastlöshet.

”Något måste hända, något måste ändras” kan bli ditt nya motto.

Uranus kommer besöka ditt tecken mellan maj-november. Då får Oxarna sin första influens av frihetslängtan. Detta med att hastigt ändra livsriktning är inte alls Oxens melodi men det är vad som väntar Oxen under kommande år.

Livet kommer bli allt annat än händelselöst!

Familj & hem

Ditt fjärde hus, som styr familjelivet och det fysiska hemmet, samt känslomässiga rötter, har det relativt lugnt i år. Detta antyder att du troligen är nöjd eller rent av ointresserad av att göra några större förändringar.

De händelser som kommer äga rum i ditt familjehus triggas av omständigheter som kommer utifrån. Sådant som du inte kan påverka utan som beror av andras agerande eller yttre omständigheter utanför din kontroll sätter fart på händelserna.

I samband med tre solförmörkelser kan skeenden trappas upp och du kan hastigt få nyheter som gör att du måste agera. Solen är styraren av ditt fjärde hus vilket är anledningen till att det kan bli extra fart. Två av förmörkelserna kommer också äga rum direkt i ditt fjärde hus.

Förmörkelser höjer dramanivån i ditt hem och i relation till familjemedlemmar. Eftersom förmörkelser ofta belyser sådant som varit dolt för oss innan kan exempelvis ett problem i hemmet bli känt och omedelbart behöva repareras eller renoveras.

En relation med en kvinna eller modersfigur kan ge dig extra mycket att göra vid dess förmörkelser också. Utrusta dig med lite extra tålamod och ett öppet schema. Med så mycket känslor i det fjärde huset så kan du behöva tid för att ta in allt som sker. Minnen kan blossa upp, en förälder, syskon eller barn kan alternativt meddela viktiga beslut.

Datum för förmörkelserna som påverkar ditt hem och ditt familjeliv:

31 januari

15 februari (påverkar även karriären)

27 juli (påverkar även karriären)

11 augusti

Karriär & ekonomi

Fokus för Oxen under 2018 är karriär, långsiktig livsplanering och ambitioner. Många förändringar är på väg.

Förmörkelserna den 15 februari samt den 27 juli äger rum i ditt tionde hus, alias karriärzonen. Förbered dig på det oväntade!

Händelser i din bransch kommer att skaka om vilka som är chefer och vilken riktning företaget eller organisationen tar. Nya regler för den bransch du arbetar i kan annonseras, vilket påverkar ditt jobb och dina planer.

Många gånger meddelar en chef eller överordnad att de tagit beslut om att byta jobb, säga upp sig eller liknande. Alla dessa förändringar kan du dra fördel av. Hastigt kanske du blir ombedd att fylla en prestigeposition. Våga ta det steget!

Förmörkelser är astrologins sätt att putta oss framåt där vi tidigare kanske velat, men inte vågat.

Uranus är Oxens karriärplanet. Som jag nämnde ovan kommer Uranus att flytta in i Oxens tecken i mitten av maj. Detta är en väldigt fördelaktig position för Oxar som vill söka ett nytt arbete och behöver hjälp eller en VIP-person/chef som ger dem chansen.

Från och med maj-november kommer Uranus börja arbeta för att transformera Oxens karriär, och liv.

Eftersom Uranus befinner sig i ditt eget hus kan många Oxar glatt se att jobberbjudanden kommer till dem direkt, som om de blivit headhuntade.

Inte för att du inte ska söka jobb om du vill byta, agerande är alltid bra, men det kommer flyta på lättare eftersom makthavarna är vänligt inställda till Oxen.

Uranus kommer också ge Oxen en känsla och utstrålning av att vara en lyckad, framgångsrik person. Detta i sin tur attraherar mer positiva jobbmöjligheter, samt kärlek.

De sju senaste åren kan karriären ha känts ”gungig” eller osäker. Detta blir nu ett minne blott.

I mars 2019 kommer Uranus åter till Oxens tecken och kommer sedan att stanna i flera år framöver.

Hela tanken är att Oxen ska bli bekväm i att leva i konstant förändring. Ju mer flexibel du kan vara och desto mindre som du håller fast vid saker, personer och föreställningar om livet, desto lättare kommer resan att bli.

Merkurius är Oxens ekonomiska planet.

Under de perioder då Merkurius befinner sig retrograd under 2018 är det bästa du kan göra att avhålla dig från större beslut som påverkar din ekonomi och inkomster.

Under följande perioder befinner sig Merkurius retrograd och du kan känna att du behöver se över din ekonomi och kanske öppna dig för nya tankar och möjligheter:

23 mars-15 april

26 juli-19 augusti

17 november-6 december

Avvakta och utvärdera situationen snarare än att ta nya steg. När Merkurius vänt framåt kan du aktivt göra något åt det du vill ändra på.

Källa: Amelia

En kommentar på “Oxens årshoroskop 2018

Add yours

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bloggen bor hos WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: